logo
hd-img hd-img

Movies that Matter: Mai Khoi & The Dissidents

Omschrijving

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar het Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat de documentaire Mai Khoi & The Dissidents op het programma. Na afloop van de film organiseert MtM On Tour Utrecht een nagesprek met Uyên Lu, voorzitter van Stichting Vietnam Human Rights Foundation en zelf gevlucht uit Vietnam.

 

Mai Khoi & The Dissidents

Mai Khoi is een van Vietnams grootste popsterren – en dan begint ze zich uit te spreken. Terwijl de autoriteiten proberen haar tot zwijgen te brengen, maakt haar activisme haar wereldwijd bekend. Tijdens de opnames van haar politieke album Dissent, voelt ze dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

 

Als dochter van een muziekleraar is Mai Khoi’s leven al van kinds af aan gevuld met muziek. Ze werd een superster met haar doorbraaknummer ‘Vietnam’, over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, lgbt-rechten en vrijheid van meningsuiting. De politie begint invallen te doen bij haar concerten, en al snel verbiedt de overheid haar optredens.

 

Regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) volgt Mai Khoi tijdens de opnames van haar album Dissent dat, zoals ze zelf zegt, ‘de regering kwaad zal maken’. Terwijl haar politieke activisme haar internationale bekendheid vergroot, maakt ze plannen om het land te ontvluchten voordat het album wordt uitgebracht.


Regie Joe Piscatella
Genre Documentaire
Land United States (US)
Release 14 dec 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 70 minuten
Gesproken taal Engels,Vietnamees
Ondertitelde taal Engels
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 14 dec 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!