logo
hd-img hd-img

Martin Margiela – In His Own Words

Omschrijving

Een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd. In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Martin Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in de ze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.


Regie Reiner Holzemer
Cast Martin Margiela (Zichzelf)
Genre Documentaire
Release 18 jun 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 90 minuten
Gesproken taal Engels,Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 18 jun 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

In ‘Martin Margiela: In His Own Words’ horen we de bedachtzame stem van de ontwerper die het liefst anoniem bleef om zijn creativiteit te beschermen. Maar we horen toch ook vooral veel anderen óver hem. Moderevolutionair Martin Margiela blijft fascineren.

VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

Dit respectvolle portret, doorspekt met archiefbeelden en interviews met nauw betrokkenen, houdt het mysterie rondom de modeontwerper intact en laat het werk grotendeels voor zich spreken.