logo
hd-img hd-img

Marriage Story

Omschrijving

Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun afgescheiden maar voor altijd verbonden levens zwaar onder druk te staan. Marriage Story is een scherpzinnig en meelevend portret geregisseerd door de Academy Award genomineerde Noah Baumbach. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver (Paterson, BlacKkKlansman) en Scarlett Johansson (Lost in Translation, Vicky Cristina Barcelona).

 

Winnaar 1 Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Laura Dern).


RegieNoah Baumbach
GenreGeen
LandUnited States (US)
Release28 nov 2019
Speelduur130 minuten
Gesproken taalEngels
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 01 nov 2019. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Adembenemend gespeeld door Adam Driver en Scarlett Johansson. Heerlijk hoe Baumbach met zijn puntige echtscheidingsdrama allerlei klassiekers in herinnering roept.

De Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Het feilloze scenario en de geweldige acteerprestaties, ook in de bijrollen, maken van Marriage Story een instant klassieker.

Algemeen Dagblad ★★★★★ (5 sterren)

Nog nooit ging een scheiding zo door merg en been. (Laura Dern) Verreweg de beste vrouwelijke bijrol van het jaar.

VPRO Cinema ★★★★★ (5 sterren)

Kan een film over een echtscheiding grappig, liefdevol, ontroerend én romantisch zijn? Ja, bewijst regisseur/scenarioschrijver Baumbach. Een bitterzoet meesterwerk.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Scheidingsdrama met sympathie voor beide kampen. De tragikomedie maart vooral duidelijk dat er geen winnaars zijn in deze catch 22.