logo
hd-img hd-img

Limited Release: A Land Imagined

Omschrijving

Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker, nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen. Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen. In dit van perspectief wisselende speelfilmdebuut bezien zowel de eenzame arbeider als de Singaporese rechercheur de duistere kanten van deze boomingmetropool. Hoe (over)leven de gedesillusioneerde arbeiders hier? Hoewel de twee levens in dit neorealistische drama in noir-stijl ver uit elkaar liggen, hebben Lok en Wan ook iets gemeen: uitputtende slapeloosheid en heldere (dag)dromen over een ander bestaan.


RegieYeo Siew Hua
CastPeter Yu, Luna Kwok, Xiaoyi Liu, Jack Tan
GenreDrama
Release2 jan 2020
Productiejaar2018
Speelduur95 minuten
Gesproken taalEngels,Bengaals,Mandarijn
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 02 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

In visueel overdonderde neo-noir verkent een slapeloze agent de wereld van uitbuiting onder het neonparadijs Singapore.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Prachtig gefilmde neo-noir waarin droom en werkelijkheid, dag en nacht en de verhaallijnen van de twee hoofdpersonages voortdurend door elkaar lopen.

Het Parool (geeft geen sterren)

A Land Imagined is een schemerige en ambitieuze film noir.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Het is knap hoe Yeo alle ballen in de lucht houdt: zijn sfeervolle film is zowel mysterieus als spannend en leent stijlmiddelen uit verschillende hoeken.