logo
hd-img hd-img

LHC = Timeless: Total Recall

Omschrijving

Paul Verhoevens sardonische sciencefictionspektakel Total Recall (1990) is alweer 30 jaar oud. Daarom brengen we deze hersenkraker terug naar het grote doek, in de nieuwe Ultra High Definition 4K-restauratie.

 

Bouwvakker Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats daarvan een virtuele vakantie in z’n hersenen te laten implanteren door het bedrijf Rekall Incorporated: een avontuur als superspion op Mars. Maar dan gaat er iets fout. Misschien vanwege echte, verdrongen, herinneringen? Hij belandt midden in een oorlog tussen de wrede leider Richter en een horde opstandelingen, waarbij niemand meer weet wat werkelijkheid is en wat een geïmplanteerde ervaring.

 

Total Recall is gebaseerd op het beroemde korte verhaal ‘We Can Remember It For You Wholesale’ van Philip K. Dick. De bloederig verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’) is vintage Verhoeven. De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. De originele soundtrack, gecomponeerd door Jerry Goldsmith, profiteerde ook enorm van de digitale restauratie in Dolby Atmos. Paul Verhoeven over de restauratie: “Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!”


Regie Paul Verhoeven
Cast Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside, Rachel Ticotin
Genre Thriller
Land United States (US)
Release 19 nov 2020
Productiejaar 1990
Speelduur 113 minuten
Gesproken taal English
Ondertitelde taal Dutch
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 19 nov 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!