logo
hd-img hd-img

LHC = Timeless: The Shawshank Redemption

Omschrijving

Ter ere van het 25-jarige jubileum van The Shawshank Redemption (1995) brengen we deze klassieker van regisseur Frank Darabont (o.a. The Green Mile) terug naar het grote doek.

 

De stille bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij beweert onschuldig te zijn, maar wordt toch tot levenslang veroordeeld in de strenge Shawshank-staatsgevangenis. Hij raakt bevriend met de invloedrijke medegevangene Ellis Boyd ‘Red’ Redding (Morgan Freeman) en weet in het gevlei van de wrede gevangenbewaarders te komen.

 

De film was genomineerd voor zeven Oscars, in de categorieën: Beste Film, Beste Acteur (voor Morgan Freeman), Beste Bewerkte Scenario, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Originele Muziek en Beste Geluid. Door de bezoekers van IMDb is de film bestempeld als beste film aller tijden. Gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.


Regie Frank Darabont
Cast Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, Mark Rolston, Jeffrey De Munn, James Whitmore, Larry Brandenburg
Genre Drama
Land United States (US)
Release 25 jun 2020
Productiejaar 1994
Speelduur 142 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 25 jun 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!