logo
hd-img hd-img

La Última Primavera

Omschrijving

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neer zitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

 

La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. De film is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti, die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).


Regie Isabel Lamberti
Cast David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego, Alejandro Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, Isabel Gabarre Mendoza, David Gabarre Duro, Angelines Gabarre Mendoza
Genre Drama
Release 29 okt 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 77 minuten
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 29 okt 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

de Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Regisseur Isabel Lamberti mag trots zijn op haar debuut, dat fraai oogt, met gevoelig camerawerk en een knappe montage.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Het is gespeeld en het is niet gespeeld. De realiteit-plus, waar Lamberti op mikt, stelt haar in staat het verhaal te condenseren en een wereld te laten zien die misschien nog niet heeft plaatsgevonden maar die wel heel waarschijnlijk is.

NRC ★★★ (3 sterren)

Lamberti weet uiteindelijk de werkelijkheid op te tillen en tot een toekomstprojectie te transformeren.

VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

In dit speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti spelen de hoofdrolspelers varianten op zichzelf. Dat levert mooie, semi-documentaire portretjes op, die secuur en duidelijk liefdevol zijn vastgelegd.

Het Parool (geeft geen sterren)

In La última primavera van de Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti ben je onderdeel van de familie, geen toerist in een sloppenwijk, wat schitterende scènes oplevert.