logo
hd-img hd-img

Just 6.5

Omschrijving

Politieagent Samad is lid van de anti-narcoticabrigade en op zoek naar de grote drugsbaron Nasser Khakzad. Uiteindelijk vindt hij Nasser bewusteloos in zijn penthouse, nadat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Samad weet hem weer bij te brengen en Nasser wordt opgepakt en veroordeeld. Gaandeweg realiseert Samad zich echter dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar zijn familie in verkeerde.

 

Just 6.5 vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies. De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? De tweede film van Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers.


Regie Saeed Roustaee
Cast Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh en Parinaz Izadyar
Genre Drama
Land Iran
Release 5 jun 2021
Productiejaar 2019
Speelduur 134 minuten
Gesproken taal Perzisch
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

ma 14 juni 15:45 21:30
di 15 juni 15:45 20:45
wo 16 juni 15:45 20:45

Recensies

de Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Raakt precies de juiste snaar.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Just 6.5 is een verrassend gelaagd portret van de war on drugs in Iran, waarin geen enkele partij wordt gespaard. Een ongekende hit in eigen land.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Just 6.5 is een van die zeldzame genrefilms die ook nog een karakterstudie zijn. Van vrijwel alle personages. En nergens gaat dat ten koste van de vaart van het verhaal.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Als actiefilm vol hectische visuele bravoure was Just 6.5 een hit in Iran, maar in al zijn fatalisme is het ook een bijtend commentaar op de futiliteit van de ‘war on drugs’.

Het Parool (geeft geen sterren)

Roustaee weet zijn sociale kritiek zo te verpakken dat kijkers hun eigen conclusies kunnen trekken, en serveert intussen vooral een vaardig vertelde thriller vol enerverende sequenties.