logo
hd-img hd-img

Jojo Rabbit

Omschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog komt het wereldbeeld van het eenzame Duitse jongetje Jojo (Roman Griffin Davis) op zijn kop te staan wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend Adolf Hitler (Taika Waititi) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

 

Schrijver en regisseur Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople) brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid ook terug in zijn nieuwste film Jojo Rabbit; een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Winnaar van 1 Oscar en 1 BAFTA voor Beste Bewerkte Scenario. Genomineerd voor 2 Golden Globes.


RegieTaika Waititi
CastRoman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Archie Yates, Luke Brandon Field, Alfie Allen
GenreKomedie
Release9 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur108 minuten
Gesproken taalEngels
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

vr 28 februari 16:15
za 29 februari 16:15
zo 1 maart 16:15
wo 4 maart 16:00

Recensies

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

Met zijn film treedt Waititi in de voetsporen van Charlie Chaplin (The Great Dictator) en Mel Brooks (To be or not to be). Zijn keuze om dit boek over een kind in oorlogstijd te verfilmen, maakt zijn film des te moediger.

NRC ★★★★ (4 sterren)

De wantrouwige relatie van ouders en gelijkgeschakeld kind in een totalitaire samenleving, een vijandbeeld dat verkruimelt door menselijk contact: Waititi speelt deze thema’s prima uit met hulp van de formidabele Scarlett Johansson.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Meer dan een satire op de nazicultuur is het een statement tegen haat, en mogelijk ook tegen hernieuwd nationalisme en antisemitisme en andere vormen van religieuze en raciale intolerantie.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Onder alle doelbewuste onnozelheid schuilt een film met een hart.