logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: If Beale Street Could Talk

Omschrijving

Harlem, New York, jaren 70. Na een jarenlange vriendschap durven Tish (Kiki Layne) en Fonny (Stephan James) op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt ze hoop en vertrouwt ze op de liefde tussen haar en Fonny.

 

Een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, van regisseur Barry Jenkins (o.a. Oscarwinnaar Moonlight). Gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

 


Regie Barry Jenkins
Cast KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo
Genre Drama
Land United States (US)
Release 20 jul 2020
Productiejaar 2018
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

vr 14 augustus 16:45
ma 17 augustus 16:45

Recensies

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Jenkins laat zien hoe actueel Baldwins verhaal is, hoe de vertelling van Tish en Fonny doorklinkt in de eenentwintigste eeuw. Hij heeft de gave om van het intieme iets episch te maken.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Trouw aan Baldwins woorden prikt Jenkins waar het zeer doet. Een lyrische liefdesgeschiedenis ie tegelijkertijd inzicht biedt in de Afro-Amerikaanse ervaring.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Jenkins bewijst waarom hij een van de grootste filmmakers van zijn tijd is. Jenkins zal om Moonlight herinnerd worden, maar If Beale Street Could Talk zal het meest impact op de filmgeschiedenis hebben.