logo
hd-img hd-img

Helmut Newton: The Bad And The Beautiful

Omschrijving

Het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.


Regie Gero von Boehm
Cast Helmut Newton (Zichzelf)
Genre Documentaire
Land United States (US)
Release 10 sep 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 93 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 10 sep 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

de Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Documentaire over fameuze modefotograaf Helmut Newton is verhelderend en onderhoudend.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Een prikkelende documentaire.

AD ★★★★ (4 sterren)

Het portret is duidelijk bedoeld als een eerbetoon aan de fotograaf met zijn unieke stijl.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Documentairemaker Gero von Boehm maakte een mooi gedocumenteerd portret van de Jood die in nazi-Berlijn opgroeide, uitweek naar Australië en een stijl ontwikkelde waar je nu met ontzag en verbazing op terugkijkt.

Parool (geeft geen sterren)

Het eerbetoon is daarbij misschien weinig 'bad', maar verstrekt wel in sneltreinvaart een filmische versie van een overzichtstentoonstelling.