logo
hd-img hd-img

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie, met Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung als liefdespaar.

Happy Together (1997) Wong Kar Wai

Omschrijving

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes. Eye brengt zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.


Regie Wong Kar Wai
Cast Leslie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang
Genre Drama
Land Hong Kong
Release 1 jul 2021
Productiejaar 1997
Speelduur 96 minuten
Gesproken taal Spaans,Yue Chinese,Mandarijn
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

ma 26 juli 11:30

Recensies

VPRO/Cinema.nl ★★★★ (4 sterren)

...oogverblindende slow-motion beelden en onwereldse kleuren... (**** VPRO/Cinema.nl)

De Filmkrant (geeft geen sterren)

...Grappig...mooi...prachtig...met veel gevoel voor humor een klein, melancholisch verhaal met een universele strekking. (De Filmkrant)

Indebioscoop ★★★★ (4 sterren)

...stilistische elegantie...verleidelijk...speelsheid en warmte... zinderend... (**** Indebioscoop)

Cineville, Film van de week (geeft geen sterren)

...hartverscheurend...komt binnen met de kracht van de Iguaçu watervallen. Niet zo vreemd dus dat we het niet droog konden houden. (Cineville, Film van de week)

Cinemagazine (geeft geen sterren)

...bijzonder en eigenzinnig...verrassend...geheel eigen feel en look...schitterende beelden...prima geacteerd...puur genieten geblazen... (Cinemagazine)