logo
hd-img hd-img

Fire Will Come

Omschrijving

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

 

Regisseur Oliver Laxe, zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen?


Regie Oliver Laxe
Cast Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Brao, Elena Fernández, Nuria Sotelo, David De Poso, Alvaro De Bazal
Genre Drama
Land Spain
Release 13 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 85 minuten
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 13 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Mauro Herces voortreffelijke 16mm-camerawerk put volop magie uit het Galicische landschap, dat van een schilderachtige schoonheid is.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Poëtische vertelling, vol prachtige beelden en persoonlijke herinneringen van regisseur Laxe (Mimosas), die opgroeide in het gebied.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Het mysterieuze ‘Fire Will Come’ gaat over een pyromaan, maar eigenlijk over mannelijkheid en vernietiging.

Het Parool (geeft geen sterren)

Dit is geen film van grote gebaren maar een bedachtzaam, onderzoekend werk dat alle ruimte laat voor eigen gedachten.