logo
hd-img hd-img

Spectaculaire verkenning van nachtelijk Hongkong, waar de levens van een huurmoordenaar, diens bazin en een ex-crimineel op elkaar botsen

Fallen Angels (1995) Wong Kar Wai

Omschrijving

Het vervolg op Chungking Express is opnieuw een stilistisch spectaculaire verkenning van de metropool by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren 90. Als cameraman koos Wong Kar Wai alleskunner Christopher Doyle. Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid, ze is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert. Fallen Angels is een van de zes gerestaureerde films van Wong Kar Wai die Eye dit jaar in de theaters brengt. Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.


Regie Wong Kar Wai
Cast Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro
Genre Drama
Land Hong Kong
Release 1 jul 2021
Productiejaar 1995
Speelduur 99 minuten
Gesproken taal Yue Chinese
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

wo 28 juli 11:30

Recensies

VPRO/Cinema ★★★★ (4 sterren)

...duizelingwekkend... (**** VPRO/Cinema.nl)

De Filmkrant ★★★★★ (5 sterren)

...een van de grootste talenten van de Chinese cinema...Hoogst vermakelijk...uitermate dynamische film. Bijzonder geïnspireerd...zulke fraaie beelden...een groot en uniek filmtalent... (De Filmkrant)

Cinemagazine ★★★★ (4 sterren)

...poëtisch... een visueel gedicht van kleur, geluid en beweging. (**** Cinemagazine) ...prachtig... (Filmtotaal)