logo
hd-img hd-img

Ema

Omschrijving

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.

 

Een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft. Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor. De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.


Regie Pablo Larrain
Cast Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo
Genre Drama
Land Chile
Release 18 jun 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 102 minuten
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

ma 6 juli 16:00 21:00
di 7 juli 13:30 21:00
wo 8 juli 16:00 21:00

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Ema is geen betoog, maar een ervaring – vaak sensueel, soms bloedirritant, en steeds meeslepend. Met Ema bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste regisseurs van nu.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Intrigerend en hypnotiserend portret.

NRC ★★★★ (4 sterren)

De enigmatische Ema blijft door je hoofd spoken.

Het Parool (geeft geen sterren)

Binnen een minuut weet je in Ema dat je in handen van een ijzersterke verteller bent.