logo
hd-img hd-img

Do Not Hesitate

Omschrijving

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. Steeds meer los gezongen van de werkelijkheid proberen de militairen het hoofd koel te houden. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veertienjarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun paranoia terecht?

 

Do Not Hesitate is de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie International Feature Film en winnaar van de Publieksprijs Parool Film Fest.


Regie Sharif Korver
Cast Joes Brauers, Tobias Kersloot, Spencer Bogaert
Genre Geen
Release 11 nov 2021
Productiejaar 2021
Speelduur 91 minuten

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Een geslaagde en intrigerende mix van psychologisch drama, horror en oorlogsfilm. Met een fantastische bijrol van Omar Alwan.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Oorlog teruggebracht tot al z’n zenuwslopendheid en absurdisme. Als er een Nederlandse film weer eens kans maakt om tot de Oscar-shortlist voor Beste niet-Engelstalige Film door te dringen, dan wel Do Not Hesitate.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Het scenario van Jolein Laarman is subtiel maar glashelder, het spel van de jonge acteurs is zeer sterk en Korvers regie is feilloos.