logo
hd-img hd-img

CineFest: The Whistlers

Omschrijving

De Roemeense politieagent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren, vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.


RegieCorneliu Porumboiu
CastVlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar
GenreGeen
Release30 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur98 minuten
Gesproken taalEngels,Roemeens,Spaans
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 30 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Regisseur Corneliu Porumboiu hult de ontwikkelingen opzettelijk in nevelen. De film zit vol visuele en muzikale grapjes die allemaal deel zijn van het spel met clichés.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Naast referenties aan de film noir, bevat het fraai gefilmde The Whistlers verwijzingen naar de western. Maar de film is veel meer dan een genreoefening.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Een kleurrijke, amusante en stijlvolle neo-noir vol dubbele bodems.

VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

Licht-absurdistisch en vaak komisch misdaaddrama. Ivanov en fotomodel Marlon vormen een fijn koppel als de gedoemde Cristi en femme fatale Gilda.