logo
hd-img hd-img

CineFest: The Third Wife

Omschrijving

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.


RegieAsh Mayfair
GenreGeen
LandVietnam
Release21 nov 2019
Speelduur96 minuten
Gesproken taalVietnamees
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

  Recensies

  De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

  Verpletterende debuutfilm van de Vietnamese schrijver en regisseur Ash Mayfair. De 13-jarige Nguyen Phuong Tra My is weergaloos in de bijzonder veeleisende hoofdrol.

  NRC ★★★★ (4 sterren)

  In alle schoonheid ligt een moment van verval bestorven. Een fluisterwrede film.

  VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

  Oogstrelend speelfilmdebuut over verboden verlangens met zijderupsen in een metaforische rol. Sensueel, sereen en soms hardvochtig, wat een zinderende combinatie oplevert.