logo
hd-img hd-img

CineFest: Muidhond

Omschrijving

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

 

Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.


RegiePatrice Toye
CastTijmen Govaerts, Ina Geerts, Line Pillet
GenreDrama
LandBelgium
Release30 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur99 minuten
Gesproken taalNederlands
Ondertitelde taalGeen
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 30 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Met haar verfilming van de gewaagde roman Muidhond, toont regisseur Patrice Toye al even veel lef. Zo laat Toye de kijker hulpeloos toekijken, meegezogen in Jonathans zuurstofloze afgrond.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een secure, integere vertelling. Een dappere film.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Weinig woorden maar veel spanning. Een delicate film.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

Een fascinerende en beklemmende studie van een gekweld personage.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Knappe rol van Govaerts. Toye houdt het drama aangenaam klein terwijl ze de ongemakkelijke spanning steeds verder opvoert – onverschrokken, maar ook met veel tact en mededogen.