logo
hd-img hd-img

CineFest: Divino Amor

Omschrijving

Brazilië in het jaar 2027. Joana, een ambtenaar bij de burgerlijke stand, is verantwoordelijk voor het afhandelen van scheidingszaken. Echter, vanuit haar geloofsovertuiging ziet zij het als haar persoonlijke missie om deze stukgelopen huwelijken juist te redden. Een van de middelen die ze inzet is de geheime, onconventionele groep Divino Amor, een hyperreligieuze club waar alles in het werk wordt gesteld om stellen middels seksuele uitspattingen nader tot elkaar te brengen. Intussen doen de vrome Joana en haar man Danilo er alles aan om zwanger te raken, waarbij geen middelen worden geschuwd. Hun toewijding en gebeden lijken niet te worden gehoord, totdat er een wonder gebeurt.

 

Divino Amor is de derde speelfilm van Gabriel Mascaro (o.a. Neon Bull): een controversiële, erotische, futuristische gospel en tevens een intelligente aanklacht tegen het groeiende conservatisme in Brazilië.


RegieGabriel Mascaro
CastJulio Machado, Dira Paes
GenreDrama
LandBrazil
Release9 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur100 minuten
Gesproken taalPortugees
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 19 januari 17:45
ma 20 januari 22:00
di 21 januari 17:45
wo 22 januari 22:00

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Gabriel Mascaro blaast met succes zijn dystopie van een superpreuts Brazilië op tot cartooneske proporties. Een cineast om in de gaten te houden.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Het fascinerende is dat Mascaro een vinger probeert te leggen op bredere ontwikkelingen als opkomend evangelisme en conservatisme. Mascaro neemt een soort voorschot op de toekomst van zijn land.

NRC ★★★ (3 sterren)

Visueel beklijvend.

VPRO Cinema ★★★ (3 sterren)

Een kerstverhaal als aanklacht tegen ‘goddelijke liefde’ die geen buitenechtelijke kinderen tolereert, in een Lanthimos-achtige, stekelige sf-pastiche op het christendom. Van de maker van Neon Bull.