logo
hd-img hd-img

CineFest: Deerskin

Omschrijving

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

 

Deerskin (Franse titel: Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) maakte eerder onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens. In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu).


RegieQuentin Dupieux
CastJean Dujardin, Adèle Haenel
GenreKomedie
Release19 dec 2019
Productiejaar2019
Speelduur77 minuten
Kijkwijzer

  Deze film wordt verwacht op 19 dec 2019. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

  Recensies

  De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

  Een film waarin je onophoudelijk van de ene in de andere verbazing tuimelt. En waarin alles, tot en met het perfecte slot, op de een of andere krankzinnige wijze klopt.

  VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

  Gortdroge en inktzwarte komedie, met briljant spel.

  NRC ★★★ (3 sterren)

  Deerskin van de Franse filmmaker Quentin Dupieux is een klein curiosum, maar wel met twee grote Franse sterren. Ontspannen, innemend en bij vlagen zelfs aandoenlijk.

  Algemeen Dagblad ★★★ (3 sterren)

  Deerskin is een van de meest onvoorspelbare films van het jaar.