logo
hd-img hd-img

CineFest: Atlantique

Omschrijving

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

 

Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte. Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.


Regie Mati Diop
Cast Ibrahima Mbaye, Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Nicole Sougou
Genre Drama
Land Senegal
Release 13 feb 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 105 minuten
Gesproken taal Engels,Frans,Wolof
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 13 feb 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★★ (5 sterren)

Opwindend, magisch, maar nergens ongrijpbaar.

Het Parool (geeft geen sterren)

Een griezelig mooie meesterprestatie.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Ontroerend relaas over afwezigheid.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

In haar intrigerende speelfilmdebuut – de eerste film van een zwarte, vrouwelijke regisseur ooit in competitie in Cannes – verweeft regisseur Diop de harde werkelijkheid van Senegal op geheel eigen wijze met een liefdesverhaal en de wereld van geesten.