logo
hd-img hd-img

CineFest: A White, White Day

Omschrijving

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

 

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses and Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.


Regie Hlynur Palmason
Cast Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir
Genre Drama
Land Iceland
Release 13 feb 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 109 minuten
Gesproken taal IJslands
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 13 feb 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

IJslands drama neemt diepe duik in het irrationele.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Intelligente – en opvallend spannende – karakterstudie vol wonderschone beelden van de IJslandse natuur. Hoofdrolspeler Sigurdsson (Of Horses and Men) is fantastisch .

Het Parool (geeft geen sterren)

Ondragelijk invoelbare film over een weduwnaar.

NRC ★★★ (3 sterren)

Fraaie studie van een binnenvetter.