logo
hd-img hd-img

Carrousel + Q&A

Omschrijving

Eenmalige vertoning van de documentaire Carrousel, waarin regisseur Marina Meijer een jaar lang de indringende interacties filmde tussen jongens met een problematische achtergrond en begeleiders. Na afloop van de film is Marina Meijer aanwezig voor een Q&A.

 

Jongens met een problematische of criminele achtergrond worden in het Rotterdamse centrum De Nieuwe Kans geholpen om op het rechte pad te blijven. Getekend door hun verleden, op de grens van volwassenheid, worstelen zij om te veranderen voor een samenleving waar nauwelijks plek voor hen lijkt te zijn. Hun bevlogen begeleiders geven hen keer op keer een kans en proberen met eindeloos geduld en persoonlijke aandacht tot de gesloten jongens door te dringen. Maar is het niet al te laat?

 

Even rauw als ontroerend, schetst Carrousel een intiem en realistisch portret van het (on)vermogen om te veranderen. Deze microkosmos vertelt impliciet een groter verhaal over sociale ongelijkheid en het essentiële belang van oprechte aandacht. Carrousel was op IDFA geselecteerd voor zowel de Dutch Competition als de Mid-Length Competition. Ook ontving Marina tijdens IDFA het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds “vanwege haar talent om thematisch rijke films te maken die zich kenmerken door scherpe en ontroerende observaties en eigenzinnige montagekeuzes, in beeld én geluid.”


Regie Marina Meijer
Genre Documentaire
Land Netherlands
Release 17 mrt 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 68 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal Engels
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 17 mrt 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!