logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: Booksmart

Omschrijving

De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten. Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten! Nu moeten de vriendinnen er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest is waar ze moeten zijn, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden. Getting Straight A’s. Giving Zero F’s.

 


Regie Olivia Wilde
Cast Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Lisa Kudrow, Jason Sudeikis
Genre Komedie
Land United States (US)
Release 10 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 103 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

do 13 augustus 16:30
vr 14 augustus 13:30
za 15 augustus 13:30
zo 16 augustus 16:30
ma 17 augustus 13:30
di 18 augustus 13:30
wo 19 augustus 16:30

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Het script, geschreven door vier vrouwelijke scenaristen, is verdomd grappig en fris, en de als regisseur debuterende Olivia Wilde weet het genre nog een nieuwe twist te geven.

Het Parool (geeft geen sterren)

De maaksters van Booksmart zijn er goed in geslaagd een geijkt Amerikaans subgenre een frisse feministische draai te geven. De zelfspot werkt zeer aanstekelijk, als satire is de film helemaal van dit moment.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

De film bulkt van het talent. De affectie van de makers voor hun personages is voelbaar. De meest aanstekelijke zomerfilm van 2019.