logo
hd-img hd-img

Barn

Omschrijving

Tijdens de schoolpauze geeft de 13-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, haar klasgenootje Jamie, zoon van een populistische politicus, zo’n harde klap dat hij bewusteloos neervalt en later overlijdt. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? De schoolleiding, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om deze gebeurtenis te verwerken wat bemoeilijkt wordt door beschuldigingen, speculaties en tegengestelde versies van de gebeurtenis.

 

Een indrukwekkend fresco van het leven op een school, de wereld van dertienjarigen en hun ouders, relaties die onder druk komen te staan en schuldgevoelens waar men mee verder zal moeten leven.


Regie Dag Johan Haugerud
Cast Hans Olav Brenner, Jan Gunnar Røise, Henriette Steenstrup, Andrea Bræin Hovig, Thorbjørn Harr, Brynjar Åbel Bandlien
Genre Drama
Release 10 sep 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 157 minuten
Gesproken taal Noors
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 27 september 15:45 21:00
ma 28 september 15:45 21:00
di 29 september 15:45 21:00
wo 30 september 15:45 21:00

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Alsof hij in het oog van de storm is begonnen en langzaam uitzoomt, zo draait Haugerud in rustige cirkelbewegingen rond in een wereldje dat is opgeschrikt door een vreselijk incident en waar toch de emoties nooit de pan uitswingen.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Een rijke, complexe verkenning.

AD ★★★★ (4 sterren)

Barn legt in de lange praatscènes veel bloot over hoe leerlingen zich onderling gedragen en hoe volwassenen bijna krampachtig proberen om alles te begrijpen.

NRC ★★★ (3 sterren)

Subtiele en meesterlijk geacteerde zedenschets.

de Volkskrant ★★★ (3 sterren)

In zijn zoektocht naar het menselijk tekort levert hij een koele en berekenende film, waarin het gedrag van een groep en het onberekenbare individu rigoureus onder een vergrootglas worden gelegd.

Parool (geeft geen sterren)

Zorgvuldig doseert Haugerud zijn vertelling, met op de juiste momenten een nieuwe onthulling. Steeds voelen die natuurlijk aan, Barn is nergens te betrappen op effect­bejag.

De Filmkrant (geeft geen sterren)

Haugerud toont de tol van schuldbesef.