logo
hd-img hd-img

Babyteeth

Omschrijving

De 16-jarige Milla geniet met volle teugen van het leven; ze heeft immers niets te verliezen omdat ze lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Deze houding staat in schril contrast met haar ouders, die in stilte rouwen om het vooruitzicht hun dochter al in de bloei van haar leven te moeten verliezen. Ondanks hun zorgen over Milla’s rebelse nieuwe vriendje Moses, gooien haar ouders alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien.

 

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film Little Women.


Regie Shannon Murphy
Cast Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis
Genre Drama
Land Australia
Release 24 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 24 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

Regisseur Shannon Murphy debuteert overtuigend met ‘Babyteeth’; een charmante film over de liefde tussen de terminale Milla en de drugsverslaafde Moses. Een debuutfilm zoals ze niet vaak worden gemaakt.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Babyteeth is een innemend portret van een meisje dat versneld volwassen wordt.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Speelfilmdebuut van Murphy voelt nergens onecht of verzonnen, en komt – ook dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen – hard binnen.

Het Parool (geeft geen sterren)

Babyteeth verbergt de centrale tragedie onder laagjes ironie, een springerige stijl, galgenhumor, oprechte levensvreugde, een zeer eclectische soundtrack – net zoals Milla dat zelf doet.