logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: At Eternity’s Gate

Omschrijving

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

 

Regisseur Julian Schnabel (o.a. Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly) gaat op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De titel van de film komt van Van Goghs werk “Op de drempel van de eeuwigheid” (voltooid in 1890) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.


Regie Julian Schnabel
Cast Willem Dafoe, Oscar Isaac, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner
Genre Drama
Release 13 jul 2020
Productiejaar 2018
Speelduur 111 minuten
Gesproken taal Engels,Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 13 jul 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Algemeen Dagblad ★★★★★ (5 sterren)

Een intrigerende biografische speelfilm, geheel in de geest van de werkwijze van de echte Van Gogh. Voortreffelijke vertolking van Willem Dafoe.

Het Parool (geeft geen sterren)

De beweeglijke handcamera, die de hoofdrolspeler constant op de huid zit, past uitstekend bij Van Goghs rusteloosheid. At Eternity’s Gate toont een getroebleerde man die naar de afgrond drijft, maar ook een geniale schilder die de ramen in de schilderkunst openzet.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Met allerlei filmische middelen wordt de toeschouwer twee uur lang in het hoofd van de kunstenaar geplaatst. Schnabel gaat Van Goghs mentale staat niet uit de weg maar legt liever de nadruk op zijn koortsachtige werkdrift en opvattingen over kunst. De kijker wordt er soms bijna Vincent van.