logo
hd-img hd-img

Filmmuziek | Door Constant Hoogenbosch

In deze vierdelige reeks bespreekt Hoogenbosch verschillende aspecten van filmmuziek. In de eerste les bespreekt hij wat filmmakers kunnen doen met filmmuziek en hoe componisten met muziek hun bijdragen leveren aan het beeld van de film, het narratief en de symboliek. In de tweede les passeren grote componisten John Williams (Jaws, Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, Jurassic Park, Schindler’s List) en Jerry Goldsmith (The Omen, Total Recall, Basic Instinct, The Mummy, Planet of the Apes) de revue en toont Hoogenbosch hoe de moderne componist Hans Zimmer (The Dark Knight, Pirates of the Caribean, Gladiator, Dune, Interstellar, Inception) een perfecte samenkomst van Williams en Goldsmith is. In les drie luisteren we naar componisten (Louis en Bebe Barron, Walter/Wendy Carlos, John Carpenter, Maurice Jarre, Tangerine Dream, Goblin, Brian Eno, Popol Vuh, Philip Glass, Michael Nyman) die het op een alternatieve manier aanpakken in hun composities, instrumenten (ook elektronisch) en bespreken we verschillende vormen van minimalisme in de filmmuziek. Les vier staat in het teken van vrouwelijke filmmuziekcomponisten (Yoko Kanno, Shirley Walker, Rachel Portman, Eleni Karaindrou, Anne Dudley, Hildur Guðnadóttir en Pinar Toprak). Lange tijd ernstig ondervertegenwoordigd, maar ze waren er wel degelijk en gelukkig worden ze steeds meer zichtbaar. De reeks is geschikt voor beginners en gevorderden.

 

Deze cursus vindt plaats op 6, 13, 20 en 27 november met een reservedatum op 4 december. De cursus duurt van 19:00 tot 21:00.

 

Download HIER HET INSCHRIJFFORMULIER EN DE PRIJZEN


logo

Constant Hoogenbosch

Drs. Constant Hoogenbosch (Nijmegen, 1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een focus op film en media. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film-, televisie- en radiowereld werd in 2000 mediabedrijf Movie Machine opgezet. Hoogenbosch werkt door heel Nederland (en internationaal) met en voor filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen. Verder is hij o.a. verbonden aan het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (Eye) en Filmhub Oost. Als vaste filmredacteur is hij wekelijks te horen op Radio Gelderland en verschijnt hij regelmatig in Radboud Reflects. Daarnaast is Hoogenbosch een van de grondleggers van het internationaal kortfilm festival Go Short in Nijmegen en het strip- en comics festival De Klare Lijn.