logo
hd-img hd-img

Filmanalyse | Door Rudi de Boer

Wanneer je in de bioscoop zit ben je waarschijnlijk helemaal niet bezig met zaken als montage, cameravoering, licht, geluid, acteren en art-direction. Toch word je hier onbewust door beïnvloedt. Mooie 17e-eeuwse jurken geven een film bijvoorbeeld een romantisch tintje terwijl snelle montage en enge muziek meteen zorgen voor de nodige spanning. En sommige Hollywoodacteurs leven onder het mom van method-acting zelfs weken op straat om hun rol zo goed mogelijk te kunnen vertolken. Per onderdeel zullen filmfragmenten van zowel toen als nu een beeld schetsen van de manier waarop het gebruik van deze filmelementen een film maakt.

 

De volgende onderdelen komen aan bod:

1 – Cameravoering en montage (o.a. long takes en jump-cuts)

2 – Geluid (o.a. geluidseffecten en filmmuziek)

3 – Acteren (o.a. method acting en acteurs zonder acteerervaring)

4 – Licht en art-direction (o.a. spelen met schaduw en wel of geen realistische decors)

 

Deze cursus vindt plaats op 16, 23, 30 maart en 6 april met een reservedatum op 13 april. De cursus duurt van 11:00 tot 13:00.

 

Deze cursus is volgeboekt.

Download HIER HET INSCHRIJFFORMULIER EN DE PRIJZEN


logo

Rudi de Boer

Tijdens zijn studie Theater, Film & Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht is Rudi de Boer zich gaan verdiepen in de filmgeschiedenis en verschillende filmculturen en ontdekte hij dat er behoefte was aan filmeducatie. Hij ging filmcursussen geven aan diverse studenten en heeft na het afronden van zijn studie deze traditie voortgezet in diverse filmtheaters. Inmiddels geeft hij overal in Nederland inleidingen, filmlezingen, filmlessen en filmcursussen. Daarnaast verzorgt hij nagesprekken bij diverse filmfestivals zoals het Rotterdam International Filmfestival en het Nederlands Filmfestival. Steven Spielberg zei ooit: “I dream for a living.” Rudi de Boer is zelf geen filmmaker geworden, maar zijn droom om van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken is wel degelijk uitgekomen. Rudi houdt zowel van blockbusters, mooie oude filmklassieker als van obscure Franse arthousefilms en cultfilms: in elke film ziet hij wel iets waarover gefilosofeerd kan worden.