logo
hd-img hd-img

Reeksen

In LHC hebben we een aantal terugkerende reeksen waarbij films in de zaal worden voorzien van verdieping door een inleiding of nagesprek, of waarbij in een ontspannen setting de filmkennis kan worden uitgebreid. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks.


Poster for

LHC is Queer

Met Queer in LHC presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter On Tour Maandag 11 december om 18:45

Movies that Matter gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter langs filmtheaters in zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek. Bekijk hieronder het actuele aanbod van Movies that Matter On Tour.

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film Woensdag 10 januari om 18:45

Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV) en organiseert samen met het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis ZICHT (Sittard) en LHC (Utrecht) elk jaar zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april).

De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema. Het thema van deze reeks is: alleen (zijn).

 

Het nieuwe seizoen loopt oktober 2023 t/m april 2024.

Lees meer