logo
hd-img hd-img

Reeksen

In LHC hebben we een aantal terugkerende reeksen waarbij films in de zaal worden voorzien van verdieping door een inleiding of nagesprek, of waarbij in een ontspannen setting de filmkennis kan worden uitgebreid. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks.


Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de geselecteerde films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

Lees meer

Poster for

Film Café

Een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door bevlogen gastheer Constant Hoogenbosch. In ongedwongen sfeer biedt het Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Lees meer

Poster for

Language No Problem

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles, at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. For example the 2018 Golden Lion and Oscar winner Roma by Alfonso Cuarón.

Lees meer

Poster for

LHC Filmquiz

Eens in de twee maanden is de Foyer* in het Louis Hartlooper Complex de thuisbasis van een gezellige filmquiz. Weet jij met jouw team de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, als beste te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen én, niet te vergeten, eeuwige roem. De inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz.

Lees meer

Poster for

LHC = Queer

In Louis Hartlooper en Springhaver vertonen we twee keer per maand op maandag de beste queer films. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

Poster for

LHC = Timeless

Jaarlijks worden er wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie of slechte, geprezen of mislukte, spannende of onvergetelijke (arthouse) films is het beste te zien in Louis Hartlooper en Springhaver. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken. Klassieke films zijn vaak wat oudere films die de tand des tijds hebben doorstaan en daardoor het predicaat onsterfelijk of tijdloos krijgen. Daarom vertonen we regelmatig klassiekers op het grote doek onder de noemer Timeless.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter On Tour

Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter langs filmtheaters in zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek.

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film

Eens maand op woensdagavond vindt het programma Psychoanalyse & Film plaats in het LHC, van oktober t/m april. Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen. De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

Poster for

Science & Fiction

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. Op vier avonden laten filmtheater Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. In het voorjaar van 2020 start weer een nieuwe reeks.

Lees meer