Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

 

Film kijken met de klas

Met de klas film kijken? Het Louis Hartlooper Complex nodigt scholen uit om met de klas film te beleven. Dit kan een film zijn uit het actuele programma of kies samen een film met ons uit die goed aansluit bij de behoeften van de leerlingen.


Voor meer informatie over educatieve projecten of de mogelijkheden tot het gebruiken van onze zalen voor schoolvoorstellingen neem contact op met info@hartlooper.nl 


Movies that Matter educatie

Film opent ogen en kan met name een verschil maken in het bewustwordingsproces van jonge mensen. Daarom adviseert en begeleidt Movies that Matter Educatie scholen bij het vertonen van films met bijbehorend lesmateriaal. Tijdens het Movies that Matter Festival is er een uitgebreid educatieprogramma dat zowel in Amsterdam als in Den Haag plaatsvindt, en ook Louis Hartlooper Complex aan doet. 

 

Samen met Movies That Matter bieden we diverse films met thema’s die een jonge doelgroep aanspreken en die belangrijk zijn om te behandelen met de klas. Scholieren kijken een mensenrechtenfilm in Louis Hartlooper Complex en nemen daarna actief deel aan een verdiepende activiteit in de vorm van een Q&A, discussie of debat. Ook is er lesmateriaal beschikbaar ter voorbereiding op het filmbezoek.

 

Alle film zijn geschikt voor het voortgezet onderwijs en mbo (alle niveaus, alle leerjaren) en worden aangeboden voor een scherp tarief.

 

Neem voor meer informatie contact op met info@hartlooper.nl of neem een kijkje of op de website van Movies that Matter.


HAFF Junior

Het Utrechtse Holland Animation Film Festival (HAFF) vertoont ieder jaar bijzondere animatiefilms uit de hele wereld. HAFF Junior is een educatief programma voor basisscholen in Nederland. Leerlingen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar maken kennis met internationale kwaliteitsanimatie. De leerlingen bezoeken voorafgaand aan het festival met de hele klas in een filmtheater in de buurt een programma van ongeveer een uur, met acht korte films. Het programma is een actuele internationale competitie. Na afloop van de voorstelling kunnen de leerlingen hun favoriete film kiezen. De film met de meeste stemmen uit het hele land wint de HAFF Junior Publieksprijs! De winnaar van de HAFF Junior Publieksprijs 2015 (A Bear Story uit Chili) heeft het inmiddels ook tot een nominatie voor de Oscars 2016 gebracht!

 

De vertoningen van HAFF Junior vinden plaats van begin januari, tijdens schooltijd, ’s ochtends of ’s middags vóór 15:00 uur. Bij de vertoning is per vijftien leerlingen één leerkracht of begeleider gewenst.

 

In overleg kan een datum met tijdstip naar keuze aangevraagd worden voor een besloten voorstelling met school. Neem voor meer informatie contact op met info@hartlooper.nl of neem een kijkje of op de website van het HAFF: www.haff.nl