LHC = Timeless: Almodóvar

In LHC = Timeless brengen we twee moderne klassiekers van Pedro Almodóvar terug naar het grote doek, ter gelegenheid van de release van zijn eenentwintigste speelfilm: Dolor y gloria. Op zaterdag 14 september draait Todo sobre mi madre (1999) en op zondag 15 september Hable con ella (2002). Beide films werden positief ontvangen door critici en wonnen verschillende prestigieuze prijzen, waaronder Oscars. Als afsluiter van dit Almodóvar weekend staat op zondagmiddag een voorpremière van Dolor y gloria op het programma.


 

Todo sobre mi madre (1999)

Wanneer haar zoon Esteban verongelukt, besluit verpleegster Manuela (Cecilia Roth) terug te keren naar Barcelona, de stad waar ze een groot deel van haar leven woonde. Het is ook de stad waar ze de vader van Esteban leerde kennen. Om haar overleden zoon een laatste eer te bewijzen, wil ze nog één keer de man ontmoeten die ze altijd voor hem verborgen hield.

zaterdag 14 september | 11:30 | zaal 4 | € 9,50 per ticket

Reserveer of koop hier

 

 

Hable con ella (2002)

De macho reisboekenschrijver Marco (Darío Grandinetti) werd hopeloos verliefd op stierenvechtster Lydia (Rosario Flores), die sinds een rampzalig verlopen stierengevecht vecht voor haar leven. De verpleger Benigno (Javier Cámara) wijdt zijn leven aan balletstudente Alicia (Leonor Watling), die jaren geleden door een verkeersongeluk in coma raakte. Marco is in een nachtmerrie belandt, maar voor Benigno is er een droom uitgekomen. Waar hij Alicia eerder als stalker alleen op afstand bewonderde, kan hij nu ‘met’ haar praten. Hij adviseert dan ook aan zijn lotgenoot Marco: "Hable con ella" ("praat met haar").

zondag 15 september | 11:30 | zaal 4 | € 9,50 per ticket

Reserveer of koop hier

 

 

Voorpremière: Dolor y gloria

Filmmaker Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt. Gelukkig kan hij nog teren op de successen die hij in het verleden als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

zondag 15 september | 14:00 | zaal 2 | € 9,50 per ticket

Reserveer of koop hier

 

 Terug