Previously Unreleased

Deze zomer besteedt het Eye Filmmuseum aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn vijf van deze films deze zomer te zien in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver. Op het programma staan: de Chinese neo-noir Long Day’s Journey Into Night, de geëngageerde Amerikaanse documentaire What You Gonna Do When The World’s on Fire?, het Chileense coming of age drama Tarde Para Morir Joven, het surrealistisch, speelse eerbetoon aan Hitchcock The Green Fog  en de science-fiction komedie Sorry to Bother You.


 

Long Day's Journey Into Night - Bi Gan

 

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige reis door de stad Kaili in 3D. Long Day's Journey Into Night ging in wereldpremière in Cannes 2018 in de tweede competitie Un Certain Regard en was eerder dit jaar te zien op het International film Festival Rotterdam.

donderdag 4 juli om 17:00 en daarna dagelijks - 2 weken

Reserveer of koop hier

 

 

What You Gonna Do When The World’s on Fire? - Roberto Minervini

 

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.

donderdag 18 juli om 17:00 en daarna dagelijks - 1 week

Reserveer of koop hier

 

 

Tarde Para Morir Joven - Dominga Sotomayor Castillo

 

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

donderdag 25 juli om 17:00 en daarna dagelijks - 1 week

Reserveer of koop hier

 

 

The Green Fog - Boots Riley

 

Een surrealistisch, speels eerbetoon aan de klassieker Vertigo van Alfred Hitchcock – bedwelmend, uitbundig, en onweerstaanbaar grappig. De film is opgebouwd met behulp van beeldmateriaal uit oude films en televisieprogramma's die zijn opgenomen in en rond San Francisco. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart.

donderdag 8 augustus om 17:00 en daarna dagelijks - 1 week

Reserveer of koop hier

 

 

Sorry to Bother You - Boots Riley

 

In een alternatieve versie van het hedendaagse Oakland ontdekt telemarketeer Cassius Green (LaKeith Stanfield) een magische sleutel tot professioneel succes, waardoor hij in een universum van hebzucht terechtkomt. Hij brengt zichzelf naar de bovenste regionen van de hiërarchie, net op het moment dat zijn collega’s zich verzetten tegen onrechtvaardige arbeidsomstandigheden. Wanneer hij het macabere geheim van zijn bedrijfsleiders blootlegt, moet hij beslissen of hij wil opstaan of zich wil uitkopen.

donderdag 22 augustus om 17:00 en daarna dagelijks

Reserveer of koop hier

 

 Terug