BustingBlocks

Deze zomer organiseren we voor het eerst het meerdaagse filmprogramma BustingBlocks in LHC, van 9 t/m 21 juli. Acht succesvolle films die het afgelopen filmseizoen niet bij ons te zien waren, worden hierin alsnog in LHC vertoond. Op het programma staan: Ocean’s Eight, Crazy Rich Asians, A Simple Favor, Mary Poppins Returns, Spider-Man: Into the Spider-Verse, The Hate U Give, Dumbo en Fighting with My Family. Reden genoeg dus deze zomermaand om de koele bioscoopzaal op te zoeken. Ook leuk voor Cineville-pashouders die deze films nu ook in Utrecht met hun pas kunnen zien!


 

Ocean's Eight - Gary Ross

 

Debbie Ocean (Sandra Bullock) verzamelt een volledig vrouwelijke crew om een onmogelijke overval te plegen tijdens het jaarlijkse Met Gala in New York City.

dinsdag 9 juli 21:30 | zaterdag 20 juli 13:00 

Reserveer of koop hier

 

 

Crazy Rich Asians - Jon M. Chu

 

De in New York geboren en getogen Rachel Chu (Constance Wu) vergezelt haar vaste verkering Nick Young (Henry Golding) naar het huwelijk van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van een van de rijkste families van het land, maar hij is ook nog een van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters én Nick zijn eigen afkeurende moeder (Michelle Yeoh).

woensdag 10 juli 21:30 | dinsdag 16 juli 16:30

Reserveer of koop hier

 

 

A Simple Favor - Paul Feig

 

Als de drukbezette Emily (Blake Lively) op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door haar vriendin Stephanie (Anna Kendrick) is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet meer ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega’s lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin. Als ze dieper in de duistere geheimen van Emily’s verleden graaft, komt ze terecht in een wereld waarin niets is wat het lijkt. Vol onverwachte gebeurtenissen en bedrog, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.

dinsdag 9 juli 16:30 | woensdag 17 juli 21:30

Reserveer of koop hier

 

 

Mary Poppins Returns (OV) - Rob Marshall

 

Na een tragische gebeurtenis schiet Mary Poppins (Emily Blunt) de Banks-familie opnieuw te hulp, door het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Ze weet van elke simpele taak een onvergetelijk en fantastisch avontuur te maken, samen met haar vriend Jack (Lin-Manuel Miranda): een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.

zondag 14 juli 11:00 | woensdag 17 juli 16:30 

Reserveer of koop hier

 

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse (OV) - Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

 

Als gevolg van een beet van een radioactieve spin wordt Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, New York, de Spider-Man van de dimensie waarin hij leeft. Hij krijgt echter amper de tijd om te wennen aan zijn nieuw verworven krachten... Want door een gevaarlijk experiment van de criminele Kingpin ontstaat een opening tussen verschillende parallelle dimensies, waardoor New York uit elkaar dreigt te scheuren. Hierdoor komt Miles in aanraking met vijf andere Spider-personen waarmee hij samenwerkt om deze multi-universele bedreiging te stoppen en de Kingpin te verslaan. Deze animatiefilm heeft een baanbrekende visuele stijl en won de Oscar voor de Beste Animatiefilm. Met stemmen van o.a.: Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Nicolas Cage, Mahershala Ali, Shameik Moore en Brian Tyree Henry.

zondag 14 juli 21:30 | vrijdag 19 juli 16:30 

Reserveer of koop hier

 

 

The Hate U Give - George Tillman jr.

 

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels witte privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap moet ze zichzelf laten horen en opkomen voor wat juist is. Gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas.

vrijdag 12 juli 16:30 | zondag 21 juli 21:30

Reserveer of koop hier

 

 

Dumbo - Tim Burton

 

Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback. Spoedig komt dit ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ten ore, die de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

woensdag 10 juli 16:30 | zondag 21 juli 11:00

Reserveer of koop hier

 

 

Fighting with My Family - Stephen Merchant

 

Paige (Florence Pugh) komt uit een hecht Brits gezin dat helemaal gek is op worstelen. Wanneer zij en haar broer Zak (Jack Lowden) de kans krijgen om auditie te doen voor WWE (World Wrestling Entertainment), grijpen ze deze unieke kans om hun stoutste dromen werkelijkheid te laten worden. Maar alleen Paige, en niet haar broer, wordt uitgekozen om verder te gaan met het zware trainingsprogramma. Ze moet deze harde wereld in haar eentje trotseren en zelf ontdekken wat haar bijzonder maakt. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle vrouwelijke WWE-worstelaar Saraya-Jade Bevis a.k.a. "Paige". Met Dwayne Johnson als zichzelf.

zaterdag 13 juli 13:00 | dinsdag 16 juli 21:30 

Reserveer of koop hier

 

 Terug