Movies that Matter On Tour

Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter door zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma, genaamd 'Movies that Matter On Tour', worden spraakmakende speelfilms of documentaires over actuele mensenrechtenthema’s, gecombineerd met een nagesprek met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland.


 

The Feminister - Viktor Nordenskiöld

 

Bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.

maandag 14 oktober om 19:00

Reserveer of koop hier

 

 

Crime + Punishment - Stephen Maing

 

Spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren.

maandag 11 november om 19:00

Reserveer of koop hier

 

 

The Miseducation of Cameron Post - Desiree Akhavan

 

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Sprankelende boekverfilming speelt zich af in de jaren negentig.

maandag 9 december om 19:00

Reserveer of koop hier

 

 

Ghost Fleet - Shannon Service, Jeffrey Waldron

 

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken.

maandag 13 januari om 19:00

Reserveer of koop hier

 

 


 

Eerder te zien geweest in Movies that Matter On Tour

 

Welcome to Sodom (2018) - Christian Krönes, Florian Weigensamer

 

Documentaire over één van de meest giftige plekken ter wereld: de gigantische stortplaats Agbogbloshie in Ghana waar rond de 250.000 ton aan elektronisch afval ligt uit westerse landen. Op deze vervuilde en gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Zij noemen het Sodom, naar de verdorven stad uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van deze afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit gestaag en biedt een inkomen voor de allerarmsten.

 

 

Yomeddine (2018) - Abu Bakr Shawky

 

Roadmovie over de reis van voormalig lepra patiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw besluit hij om voor het eerst de geïsoleerde leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie, die hem daar ooit als klein kind achterliet. Samen met het weesjongetje Obama, waar hij zich over ontfermt heeft, en zijn geliefde ezel, begint hij aan een bijzondere reis door Egypte. Deze vertoning is een voorpremière van deze film.

 

 

Acusada (2018) - Gonzalo Tobal

 

Argentijns drama waarin de mooie, jonge Dolores de enige is die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar vrienden proberen alles om haar onschuld te bewijzen, maar als de zaak voorkomt, brengt Dolores zelf hun hele zaak in gevaar. Als de voor haar levensbepalende zaak vordert, ontwaakt een vreemde energie in haar die de familiebanden opschudt. Deze vertoning is een voorpremière van deze film.

 

 

When the War Comes (2018) - Jan Gebert

 

Documentaire over de Slowaakse Peter die komt uit een middenklasse gezin en een goed leven heeft. Toch maakt hij zich zorgen over te toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Ze rekruteren Slovaakse tieners onder het toeziend oog van de regering.

 

 Terug