Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag 2019 staat in het teken van Heldinnen. Op 8 maart presenteren we samen met filmdistributeur Cinemien een aantal films met sterke vrouwen in de hoofdrol. We vertonen L‘AvenirDaphneCarol en Figlia Mia. Vier prijswinnende films met unieke heldinnen, uit Italië, Amerika, Frankrijk en Groot Brittannië. Bekijk het ochtend- of middagblok met elk twee films, en je krijgt van ons een glas prosecco en van Cinemien een goodiebag.


Blok 1 | 11:00 | L'Avenir & Daphne |   Reserveer of koop kaarten

L’AVENIR
Nathalie is docente filosofie op een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van 2 kids. Een druk leven. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een ander. Zij probeert haar leven opnieuw vorm te geven. 

DAPHNE
Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar langzaam maar zeker om haar leven onder ogen te zien. Een confrontatie met zichzelf is onvermijdelijk.


Blok 2 | 15:00 | Carol & Figlia Mia |   Reserveer of koop kaarten

CAROL
Therese werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. 

FIGLIA MIA
Jong meisje op zonovergoten Sardinië wordt verscheurd door haar liefde voor haar adoptie moeder en haar biologische moeder. Verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden.Terug