Award seizoen

Het award seizoen is in volle gang, en dat betekent dat er allemaal genomineerde en prijswinnende films bij ons te zien zijn. De Golden Globes en BAFTA's zijn al uitgereikt, en ook de nominaties zijn bekendgemaakt voor de Oscars (uitreiking 24 februari). Welke films en makers de meest felbegeerde prijzen in de wacht slepen, blijft dus nog even spannend. In LHC en Springhaver kan je in elk geval komen keuren wat jouw favorieten zijn. Hieronder vind je een greep uit alle Globewinnende en Oscarwaardige films.


 

Can You Ever Forgive Me? (Marielle Heller)

 

Wanneer het werk van de succesvolle biograaf, en kattenvrouwtje, Lee Israel uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden. Genomineerd voor 2 Golden Globes, 3 Oscars en 3 BAFTA's.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Eighth Grade (Bo Burnham)

 

De dertienjarige Kayla geeft in haar vlogs vastberaden adviezen over volwassen worden. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Winnaar Publieksprijs Sundance en Golden Globe Nominatie Beste Actrice.

Reserveer of koop hier

 

 

 

If Beale Street Could Talk (Barry Jenkins)

 

Na een jarenlange vriendschap durven Tish en Fonny toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Winnaar Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Regina King) en genomineerd voor 3 Oscars en 2 BAFTA's.

Reserveer of koop hier

 

 

 

At Eternity's Gate (Julian Schnabel)

 

De onbegrepen en afgewezen kunstenaar Vincent van Gogh probeert in Arles een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. Genomineerd voor een Golden Globe en Oscar: Beste Acteur (Willem Dafoe).

Reserveer of koop hier

 

 

 

Capharnaüm (Nadine Labaki)

 

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit hij weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. Winnaar Publieksprijs Film Festival Gent 2018. Genomineerd voor de Golden Globe, Oscar en BAFTA voor de Beste Buitenlandse Film.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Green Book (Peter Farrelly)

 

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar 1 BAFTA en 3 Golden Globes (o.a. Beste Mannelijke Bijrol - Mahershala Ali), én de Publieksprijs op het Toronto International Film Festival (TIFF). Genomineerd voor 5 Oscars.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Werk Ohne Autor (Florian Henckel von Donnersmarck)

 

De jonge kunstenaar Kurt Barnet vlucht met zijn grote liefde Ellie uit het verstikkende Oost-Duitsland naar het Westen. Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en zijn schoonvader Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. Genomineerd voor 1 Golden Globe en 2 Oscars.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Free Solo (Elizabeth Chai Vasarhelyi)

 

Het adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Winnaar Publieksprijs Toronto International Film Festival (TIFF) en de BAFTA voor de Beste Documentaire. Genomineerd voor de Oscar voor de Beste Documentaire.

Reserveer of koop hier

 

 

 

The Favourite (Yorgos Lanthimos)

 

In het Engeland van de 18e eeuw strijden hofdame Sarah Churchill en haar dienstmaagd Abigail op slinkse wijze om de gunsten van de kinderlijk wispelturige, lesbische koningin Anna. De amoureuze manoeuvres van de twee minnaressen bepalen het lot van Europa, en daarmee het leven van miljoenen mensen. Winnaar 1 Golden Globe en 7 BAFTA's (o.a. Beste Actrice - Olivia Colman). Genomineerd voor 10 Oscars.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Roma (Alfonso Cuarón)

 

Roma volgt het wel en wee van Cleo, een huishoudelijke hulp en kinderoppas die een onmisbare rol speelt in een middenklassegezin in Mexico. Winnaar Gouden Leeuw Venetië 2018 (Beste Film), 4 BAFTA's en 2 Golden Globes (o.a. Beste Buitenlandse Film en Beste Regie - Alfonso Cuarón). Genomineerd voor 10 Oscars.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Cold War (Pawel Pawlikovski)

 

Een meeslepend liefdesverhaal tussen een man en een vrouw in het vervallen naoorlogse Polen van de jaren 50. Wiktor en Zula beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawel Pawlikowski werd bekroond tot Beste Regisseur. Genomineerd voor 3 Oscars en 4 BAFTA's.

Reserveer of koop hier

 

 

 

The Wife (Björn Runge)

 

De dag voordat Joan’s man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan. Winnaar Golden Globe voor Beste Actrice - Drama (Glenn Close). Genomineerd voor 1 Oscar en 1 BAFTA.

Reserveer of koop hier

 

 Terug