CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Deze titels hebben vaak hoge ogen gegooid op verschillende internationale filmfestivals of zijn zelfs in de prijzen gevallen. De kijker wordt meegezogen in verhalen over diverse personages en krijgt een inkijkje in nieuwe werelden. Elke dag van de week worden CineFest films nu een of meerdere malen vertoond. Dit programma is ontstaan omdat we elke film die landelijk wordt uitgebracht een kans willen geven in Utrecht.


 

Bloody Marie (Lennert Hillege)

 

De ooit succesvolle striptekenares Marie woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere. Op een dag dwingt een gruwelijke gebeurtenis haar echter om het roer om te gooien.

Reserveer of koop hier

 

 

Ray & Liz (Richard Billingham)

 

Een reconstructie van drie episodes uit de jeugd die gelauwerd fotograaf, kunstenaar en regisseur Richard Billingham doorbracht in de grauwe woonblokken buiten Birmingham. Ondanks alle armoede en troosteloosheid vindt hij compassie voor zijn naasten en schoonheid in zijn herinneringen.

Reserveer of koop hier

 

 

Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt (Paul Hegeman)

 

Een bijzondere inkijk in het universum van de inmiddels 83-jarige Arvo Pärt, de meest gevierde componist van onze tijd. Hij wordt doorgaans beschouwd als een soort kluizenaar, maar in zijn werk combineert hij een ongelooflijke gevoeligheid met humor en een tomeloze energie.

Reserveer of koop hier

 

 


NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.Terug