CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Deze titels hebben vaak hoge ogen gegooid op verschillende internationale filmfestivals of zijn zelfs in de prijzen gevallen. Als kijker word je meegezogen in verhalen over diverse personages en krijg je een inkijkje in nieuwe werelden. Elke dag van de week is er een moment in Louis Hartlooper of Springhaver waarop een CineFest film te zien is. Dit programma is ontstaan omdat we elke film die landelijk wordt uitgebracht een kans willen geven in Utrecht.


 

Genesis 2.0 (Christian Frei)

 

In de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee zoeken jagers naar slagtanden van uitgestorven mammoeten. Op een dag ontdekken ze een verrassend goed geconserveerde karkas van een mammoet. Het opnieuw tot leven brengen van de wollige mammoet is de eerste stap in de volgende grote technologische revolutie: genetica.

Reserveer of koop hier

 

 

Nos batailles (Guillaume Senez)

 

Olivier (Romain Duris) is teamleider in een distributiecentrum. Hij zet zich actief in voor de vakbond en staat dag en nacht klaar voor al zijn collega’s. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder verklaring of afscheid, moet Olivier zijn veeleisende baan en de zorg voor zijn kinderen op zich nemen. Niet wetende of zijn vrouw ooit nog terug zal keren, probeert Olivier ondanks het gemis een nieuw evenwicht vinden. Winnaar Critic's Choice Award op het Filmfestival van Hamburg.

Reserveer of koop hier

 

 


NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.Terug