Publieksprijs LHC Open Doek

Op zondag 24 juni 2018 stelden we de hele dag een zaal ter beschikking aan filmtalent tijdens de tweede editie van LHC Open Doek. Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De favoriete film van de dag werd door het publiek en een jurypanel bekroond met de publieksprijs. Unaniem werd het korte drama Van Mars en Venus van regisseur Kevin Kok verkozen tot winnaar. De film kreeg niet alleen de hoogste stemmen van het publiek, voornamelijk 4 en 5 sterren, maar ook van de jury.
 
Uit het juryrapport: “Behalve over de thematiek waren we erg onder de indruk van de vormgeving. De setting van het schip droeg inhoudelijk erg goed bij aan het vertellen van het verhaal. Bovendien waren we zeer te spreken over het ingetogen acteren van de spelers waardoor het niet sentimenteel werd.”
 
In Van Mars en Venus gaat de zeventienjarige Gijs bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen. Met zijn film wil Kok het gesprek openen over het onderwerp crossdressen, waar nu nog vaak een taboe op rust. Hij hoopt hiermee mensen te inspireren om open te zijn over hun identiteit.
 
Het Louis Hartlooper Complex dankt alle andere makers voor het inzenden van hun film. De inzendingen waren van een hoog niveau waardoor een mooi en gevarieerd programma kon worden samengesteld. Van Mars en Venus is deze zomer vaker te bewonderen in het Louis Hartlooper Complex. Bekijk de programmering via onderstaande knop.

 

Reserveer hier kaarten 


 

 

Fotograaf: Aimee Baars 

 Terug