CampusDoc Film Festival

In het weekend van 16 en 17 juni vindt de 8e editie van het CampusDoc Film Festival (CDFF) plaats in het Louis Hartlooper Complex. In alle vijf de zalen presenteren twintig getalenteerde studenten van de CampusDoc minor (Hogeschool Utrecht) hun tien korte documentaires. Deze hebben ze in duo's onder leiding van professionals in een half jaar geproduceerd. Daarnaast zijn er 25 documentaires van jonge makers van over de hele wereld te zien.

 

Programma

De volgende films worden tijdens het festival tussen 10:00 en 15:00 vertoond: De Veteraan, Betere dagen, Vechtlust, Lili, Ons Café, The Art of Disrespect, Bijna Vrij, Afro Bros, Verslaafd aan God, en Non Stop. Naast de ‘Utrechtse’ producties zijn er 25 documentaires te zien van studenten verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool van Amsterdam en Fontys Hogeschool (Tilburg). Ook worden er buitenlandse documentaires vertoond van studenten uit Engeland, Verenigde Staten, Spanje, Ierland en Zuid-Afrika. 

 

Prijzen

Een onafhankelijke jury, bestaande uit o.a. Dominique Mollee (Hollandse Hoogte) en Bert Jan Hendriks (RTL Z), maakt na afloop bekend wie dit jaar de winnaar van het festival is. Daarnaast kan er door de bezoekers gestemd worden voor de publieksprijs.

 

Leuk om te weten

Eerder gemaakte CampusDoc producties zijn vertoond op internationale filmfestivals in o.a. Seattle, Manchester, Cork, Tokyo, Rome, en Doha (Qatar). De documentaires zijn ook uitgezonden door regionale Tv-stations en waren te zien via NPO2 Doc.

 

Kaartverkoop

De laatste tickets zijn nog te bestellen via:

CAMPUSDOC.NETTerug