LHC Summer School

Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur. Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout (4x). De Cinevillepas is geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 5 per kaartje.

 


 

LHC Summer School: Filmposters

 

Achter de filmposter gaat een interessante wereld schuil. De filmposter is niet zomaar een plaatje voor de film. Het is vaak de eerste indruk die het publiek krijgt van een film. De poster maakt in hoge mate deel uit van de beeldvorming van een film voordat het publiek enig bewegend beeld heeft gezien. De totstandkoming van een filmposter is zoeken naar de balans tussen kunst en marketing. Maar wat maakt nu een goede filmposter, wat moet er eigenlijk op staan, wat zijn de clichés, wat zijn de trends, hoe belangrijk is de tagline en wie zijn de beroemde kunstenaars? Op deze en meer vragen geeft Constant Hoogenbosch antwoord in deze boeiende en kleurrijke masterclass.

Maandag 9 juli | 19:00-21:00 | € 15

 

Koop hier kaarten

 


 

LHC Summer School: De optiteling van een film

 

Een goed begin is het halve werk en je kunt maar één keer een eerste indruk maken…. Twee wijze gezegden die zonder twijfel van toepassing zijn bij de optiteling van films. De optiteling is het moment dat ons als toeschouwer de film in moet trekken, ons in de juiste sfeer moet brengen en ons moet verplaatsen van onze eigen realiteit naar de realiteit van de film. In veel gevallen nemen we de begintitels en de aftiteling van een film voor lief. Toch gaat er een hele wereld achter schuil. Kunstwerkjes van beeld en geluid en krijgen vaak niet de waardering die ze verdienen. Waar de optiteling in de begindagen van de film beperkt tot het hoognodige, zien we in de loop van de filmgeschiedenis ware kunstwerkjes ontstaan, die soms al bijna een korte film op zich vormen. Constant Hoogenbosch neemt u mee op een trip vol verbluffende, prachtige en opvallende optitelingen van films..

Maandag 16 juli | 19:00-21:00 | € 15

 

KOOP HIER KAARTEN

 

 


 

LHC Summer School: Film en natuur

 

De ons omringende natuur speelt bewust of onbewust een belangrijke rol in ons leven. Dat geldt ook voor filmmakers. De natuur kan een setting zijn, een karakter in het verhaal vormen of op symbolische wijze een extra laag toevoegen aan de film. Van een romantische, lieflijke benadering tot een ruige, mensonvriendelijke wildernis. Ook in film is de natuur vriend en vijand van de mens. Constant Hoogenbosch neemt u mee op een wandeling door de filmnatuur met natuurlijk prachtige voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan films als The Revenant met Leonardo DiCaprio, Walkabout van Nicolas Roeg waarin de Australische outback een genadeloze rol speelt, maar ook de toekomst idylle van The Time Machine waarin de natuur wordt voorgesteld als een Hof van Eden, de balans tussen paradijs en wildernis in Into the Wild en de wijze waarop Lars von Trier de natuur als bron van het kwaad ziet in Antichrist.

Maandag 23 juli | 19:00-21:00 | € 15

 

KOOP HIER KAARTEN

 

 


 

LHC Summer School: Film en architectuur

 

Filmsets, decors en bestaande locaties. Ze maken allemaal gebruik van architectuur. Of het nu gaat om een voor de film gebouwde set of het inzetten van een bestaande locatie of gebouw, architectuur is in film beeld- en sfeerbepalend. Soms imposant, soms onopvallend, maar daardoor niet minder doeltreffend. Constant Hoogenbosch wandelt met u door sets, decors en gebouwen die in de wereld van film hun sporen hebben nagelaten. Zo kijken we onder anderen naar films als Gattaca, Soylent Green, Blade Runner, maar ook Metropolis, Things to Come, Cabiria, Gladiator, Get Out en Personal Shopper.

Maandag 30 juli | 19:00-21:00 | € 15

 

KOOP HIER KAARTEN

 Terug