Timeless Sunday: The Royal Tenenbaums

Op 10 mei gaat de sprankelende nieuwe stop-motion animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson in release. Daarom brengen we in het voorjaar vier tragikomische klassiekers van Anderson terug naar het grote doek bij Timeless Sunday. Op het programma staan: het tragikomische coming-of-age verhaal Rushmore (1998), Golden Globe-winnaar The Royal Tenenbaums (2001), het avontuurlijke The Darjeeling Limited (2007) en Anderson's stop-motion debuut Fantastic Mr. Fox (2009).

 


Rushmore (1998)

 

Wes Anderson's tweede speelfilm gaat over een vijftienjarige zelfingenomen scholier Max (debutant Jason Schwartzman), een unicum op zijn elitaire school, de Rushmore Academie. Zijn schoolprestaties zijn belabberd omdat hij zijn tijd verdrijft met tientallen clubjes en gezelschappen. Maar zijn voorliefde voor buitenschoolse activiteiten valt in het niet bij zijn passie voor lerares Cross (Olivia Williams). Rivaal in de liefde is de multimiljonair Mr. Blume (Bill Murray). Golden Globe nominatie voor Beste Acteur (Bill Murray).
zondag 15 april 11:30 | zondag 13 mei 19:00

Reserveer hier

 

 


The Royal Tenenbaums (2001)

 

Wes Anderson's derde speelfilm gaat over de familie Tenenbaum, waarvan alle drie de volwassen kinderen (gespeeld door Ben Stiller, Gwyneth Paltrow en Luke Wilson) als kind ooit geniaal waren. Ieder op zijn/haar eigen vlak: financiën, schrijven en tennis. Allemaal zijn ze opgegroeid tot vrij neurotische en depressieve volwassenen. Wanneer moeder Etheline Tenenbaum (Anjelica Huston) 'dreigt' te hertrouwen met haar accountant (Danny Glover) ontdekt vader Royal Tenenbaum (Gene Hackman) dat hij nog het een en ander te verwerken heeft. Winnaar Golden Globe Beste Acteur (Gene Hackman). BAFTA- en Oscarnominatie voor Beste Screenplay.
zondag 22 april 11:30 | zondag 20 mei 19:00

Reserveer hier

 

 


The Darjeeling Limited (2007)

 

Wes Anderson's vijfde speelfilm is een roadtrip van drie broers die elkaar sinds de dood van hun vader, een jaar geleden, niet meer gesproken hebben. De oudste broer (Owen Wilson) wil de broers weer bij elkaar brengen en organiseert een treinreis door India die uiteindelijk moet leiden naar een bezoek aan hun moeder. De andere twee broers worden gespeeld door Adrien Brody en Jason Schwartzman. Nominatie voor de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië.
zondag 29 april 11:30 | zondag 27 mei 19:00

Reserveer hier

 

 


Fantastic Mr. Fox (2009)


In zijn eerste stop-motion animatiefilm maakte Wes Anderson een bewerking van Roald Dahl's gelijknamige klassieke verhaal. Mr. Fox (stem George Clooney) leeft samen met zijn vrouw Mrs. Fox (stem Meryl Streep) in een hol onder een boom op een heuvel. Hij wordt omringd door drie boeren waar hij telkens op een sluwe manier eten van steelt. Mrs. Fox is hier echter niet blij mee en ze verbiedt hem na de geboorte van hun zoon Ash (stem Jason Schwartzman) deze gevaarlijke acties verder uit te voeren. Genomineerd voor 2 Oscars, 2 Bafta's en 1 Golden Globe.
zondag 6 mei 11:30 | zondag 3 juni 19:00

Reserveer hier

 

 


Isle of Dogs (2017)

 

Stop-motion animatiefilms over Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.
donderdag 10 mei 19:15

Reserveer hier

 

 

 Terug