Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Double Bill: Harry Dean Stanton

Op woensdag 7 maart organiseren we een Double Bill ter ere van acteur, muzikant en zanger Harry Dean Stanton, die vorig jaar op 91-jarige leeftijd overleed. Eerst draaien we een voorpremière van zijn laatste film, tragikomedie Lucky (2017) van John Carroll Lynch, en daarna Sophie Huber’s documentaire Harry Dean Stanton: Partly Fiction (2012). In Lucky speelt Stanton een nukkige, kettingrokende atheïst op leeftijd. Hij keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten. Een charmante finale van de indrukwekkende carrière van Stanton die te zien was in bijna 200 Hollywood films.

 

Lucky

Harry Dean Stanton is Lucky, een nukkige, kettingrokende atheïst op leeftijd. Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet. Lucky keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is. Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films.

woensdag 7 maart | 19:00 | LHC 1 | € 8,50 | Reserveer hier >

 

 

Harry Dean Stanton: Partly Fiction
In een carrière die meer dan 60 jaar omspant, was Harry Dean Stanton te zien in ruim 200 Hollywood films, waaronder Paris Texas, Alien en als laatste, Lucky. Partly Fiction is een fascinerend, impressionistisch portret van de iconische acteur, met intieme momenten, filmfragmenten en hartveroverende uitvoeringen van enkele van zijn favoriete folksongs. De film geeft inzicht in de levensvisie van Stanton, zijn onbenutte talenten als muzikant, en bevat getuigenissen van o.a. David Lynch, Wim Wenders en Sam Shepard. Deze documentaire wordt bovendien driemaal teruggebracht naar het grote doek tijdens Timeless Sunday op 25 februari, 4 maart en 18 maart.

woensdag 7 maart | 21:00 | LHC 3 | € 8,50 | Reserveer hier >

 

 

 Terug