Specials en festivals

Film Café

Een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door bevlogen gastheer Constant Hoogenbosch. In ongedwongen sfeer biedt het Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film waarbij ook actuele thema's en ontwikkelingen niet worden vergeten.

 

Programma 2017/2018
Zaterdag 7 april 2018 | 15:00-17:00 | Café Das Kabinett | € 8,50 | Reserveer hier kaarten >
Zaterdag 12 mei 2018 | 15:00-17:00 | Café Das Kabinett | € 8,50 | Reserveer hier kaarten >

 Terug

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

 

Elke woensdagmiddag voor maar 7 euro om 14:00 in zaal 1 (tenzij anders aangegeven).

 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

Xangadix-Lives-poster.jpg

25 jaar De Johnsons & Xangadix Lives! woensdag 24 oktober

In 1992 sloegen documentaire- en arthouseregisseur Rudolf van den Berg (o.a. Tirza, Süskind) en literair auteur Leon de Winter de handen ineen voor De Johnsons. Een volbloed Nederhorrorfilm over een demonische baby en zeven kale psychopaten die vanuit de Biesbosch de Apocalyps willen ontketenen. 25 jaar later vertoont het LHC eenmalig de originele 35mm-print van De Johnsons, met achteraf de documentaire Xangadix Lives!, een documentaire over het maakproces en de impact van De Johnsons. Met inleiding van Theodoor Steen (BUT, Schokkend Nieuws).

Lees meer

PosterGirl.jpg

Voorpremière Girl + Q&A Lukas Dhont donderdag 25 oktober

Voorpremière van het bekroonde Belgische drama Girl van regisseur Lukas Dhont. De 15-jarige Lara droomt ervan om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. In Cannes gooide de film hoge ogen en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder die voor beste debuutfilm. De film wordt ingeleid door presentator Cesar Majorana en na de film zal hij regisseur Lukas Dhont interviewen. Bezoekers worden ook getrakteerd op een gratis drankje.

Lees meer

PosterDeDirigent.jpg

Speciale vertoning: De Dirigent + Q&A zondag 28 oktober

Speciale vertoning van het Nederlandse drama De Dirigent van Maria Peters. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Antonia Brico (Christanne de Bruijn) die eind jaren ’20 de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld wordt die succesvol grote symfonieorkesten dirigeert. Ondanks de tegenslagen die op haar pad komen laat Antonia zich niet ontmoedigen om haar droom te verwezenlijken. Na afloop is er een Q&A met regisseur Maria Peters, actrice Christianne de Bruijn en producent Dave Schram.

Lees meer

PosterLNPNoOneintheCity.jpg

Language no problem: No one in the city October 24, 28

Starting in October of 2018 Louis Hartlooper Complex and Springhaver will have a monthly showing of a foreign language film with English subtitles. This means that people who don’t understand Dutch can now enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production also. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. For example, in October we will be showing the opening picture of the Netherlands Film Festival for 2018: Niemand in de stad (No one in the city) by Michiel van Erp.
Lees meer

delineupposter.jpg

De Line Up: Animatievariété dinsdag 30 oktober

Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat. Er valt veel bijzonders te ontdekken op het gebied van tekenen binnen het hedendaagse kunstdiscours. Om die reden presenteert het Centraal Museum dit najaar een grootse tentoonstelling over tekenen van 1950 tot nu: De Line Up. Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteerden de curatoren van De Line Up in samenwerking met Gerben Schermer (animatie-expert) hun favoriete animatiefilms en stelden een internationaal programma samen.
Lees meer

PosterBohemianRhapsody.jpg

Première Bohemian Rhapsody donderdag 1 november

Vanaf 1 november draait de biopic Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer in LHC. Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Lees meer

posterwildgeraas.jpg

Wild Geraas 2.0 vrijdag 2 november

Onafhankelijk onderzoeksjournalist Arnold-Jan Scheer gaat op reis door Europa, bezoekt overal op geïsoleerde plekken heidense Sinterklaasfeesten die door de turbulenties niet opgemerkt werden en ontzenuwt daarmee de misverstanden over het Nederlandse feest. Uit zijn spectaculaire filmbeelden, blijkt dat het geen typisch Nederlands kinderfeest is, maar een oeroude Indo-Europese rite. Met vertakkingen tot in Azië. De rol van de kerk blijkt zeer bepalend te zijn geweest. Veel raadsels worden in deze anderhalf uur durende onderzoeksdocumentaire, waarvan het eerste deel lovend ontvangen werd door het grote publiek, ontrafeld en door deskundigen geduid.

Lees meer

PosterPFTheConstantGardener.jpg

Psychoanalyse & Film: The Constant Gardener woensdag 7 november

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In november staat het drama The Constant Gardener van Fernando Meirelles op het programma. Als de stugge diplomaat Justin te horen krijgt dat zijn vrouw, de activiste Tessa, bruut is vermoord in Noord-Kenia, gaat hij op onderzoek uit. Stukje bij beetje krijgt Justin steeds meer zicht op wat zijn vrouw bewoog. Met inleiding door psycholoog, psychoanalyticus Michel van Veen. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 10 november

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

MTM-18-november.jpg

Movies that Matter: Tehran Taboo maandag 12 november

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In november staat de animatiefilm Tehran Taboo op het programma. In dit regiedebuut uit de Duits-Iraanse regisseur Ali Soozandeh felle kritiek op zijn thuisland Iran, waardoor hij zijn film niet in Teheran kon maken. Om toch zo goed mogelijk de stad en het leven daar in beeld te brengen, gebruikt hij animaties en de rotoscooptechniek, waarbij scènes met acteurs worden opgenomen die daarna worden overgetekend.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 28 november

Op woensdagavond 28 november is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz.

Lees meer