Specials en festivals

Film Café

Een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door bevlogen gastheer Constant Hoogenbosch. In ongedwongen sfeer biedt het Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film waarbij ook actuele thema's en ontwikkelingen niet worden vergeten.

 

Programma 2017/2018
Zaterdag 7 april 2018 | 15:00-17:00 | Café Das Kabinett | € 8,50 | Reserveer hier kaarten >
Zaterdag 12 mei 2018 | 15:00-17:00 | Café Das Kabinett | € 8,50 | Reserveer hier kaarten >

 Terug

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

 

Elke woensdagmiddag voor maar 7 euro om 14:00 in zaal 1 (tenzij anders aangegeven).

 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

Postercaravaggiodef.jpg

Centraal Museum x LHC: Caravaggio december t/m maart

In het Centraal Museum Utrecht is sinds december de tentoonstelling over de Utrechtse caravaggisten en hun Europese collega’s te zien. In het kader van deze tentoonstelling draait de film Caravaggio: The Soul and the Blood elk weekend om 11:00 in het Louis Hartlooper Complex. Dompel je met deze film helemaal onder in de kunst en geest van Caravaggio en ga vervolgens de werken van zijn navolgers – en enkele van zijn eigen werken - bewonderen in het Centraal Museum.

Lees meer

PosterLNPShoplifters.jpg

Language no problem: Shoplifters January 9, 13, 23, 27

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language no problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In January we will show the 2018 Palme d’Or winner and Golden Globe nominee: Shoplifters by Hirokazu Koreeda.

Lees meer

PosterTheBestofIDFA2018-2019nieuw.jpg

The Best of IDFA on Tour zaterdag 12 & 26 januari, 9 februari

De beste films van het IDFA zijn op een dag achter elkaar te zien in Louis Hartlooper en Springhaver! Van de meer dan honderd documentaires zijn de volgende films geselecteerd: Los Reyes van Bettina Perut en Iván Osnovikoff, winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary; Don’t Be a Dick About It van Benjamin Mullinkosson, winnaar VPRO IDFA Audience Award; Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady, winnaar Amsterdam Human Rights Award; en De man die achter de horizon keek van Martijn Blekendaal, winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor losse films.

Lees meer

Genesis-2-0_ps_1_jpg_sd-low.jpg

IMPAKT x LHC: Genesis 2.0 woensdag 17 januari

Speciale vertoning van de documentaire Genesis 2.0 (Christian Frei) i.s.m. IMPAKT. De film wordt voor deze gelegenheid speciaal ingeleid door Britse kunstenaar Anna Dumitriu. Zij zal het hebben over haar ervaringen met genetisch editen door middel van CRISPR en haar werk met psychrofiele (kou-minnende) bacteriën die in de Arctische tundra zijn bevroren. In de documentaire wordt op de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee een verrassend goed geconserveerde karkas van een mammoet ontdekt. Het opnieuw tot leven brengen van de wollige mammoet is de eerste stap in de volgende grote technologische revolutie: genetica. Het kan zo maar onze wereld op zijn kop zetten.

Lees meer

LHC_-_Spring__Timeless_test2.jpg

LHC = Timeless: The Apartment (1960) zondag 20 januari

Met ons Timeless programma brengen we klassiekers terug naar het grote doek. In januari staat The Apartment van Billy Wilder op het programma. De film vertelt het verhaal van “Bud” Baxter (Jack Lemmon) die als als medewerker van een verzekeringsmaatschappij moeite heeft om het hoofd boven water te houden. Baxter verhuurt zijn appartement aan zijn bazen, die het gebruiken voor hun buitenechtelijke affaires. Als hij erachter komt dat een van de bazen zijn heimelijke liefde meeneemt komt Baxter voor een lastige keuze te staan.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 9 februari

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

PosterLHCQueerHardPaint.jpg

LHC = Queer: Hard Paint maandag 18 februari

In het programma LHC = Queer vertonen elke derde maandag van de maand de beste queer films. In februari staat het Braziliaans drama Hard Paint van regisseur Marcio Reolon op het programma. De film vertelt het verhaal van Pedro, een Braziliaanse jongen die als ‘NeonBoy’ zijn geld verdient met dansoptredens voor de webcam, waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Op een dag ziet hij ‘Boy25’ die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en deze ontmoeting verandert zijn leven. Hard Paint heeft verschillende prijzen gewonnen op internationale filmfestivals, zoals de Berlijnse Berlinale.

Lees meer