Specials en festivals

Nu in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.


 

Juliet, Naked (Jesse Peretz)

Tragikomedie waarin Annie (Rose Byrne) beseft dat ze vastgeroest zit in een slechte relatie met Duncan (Chris O’Dowd). Dit komt grotendeels door Duncans obsessie voor de obscure rocker Tucker Crowe (Ethan Hawke). Als Annie in een opwelling een kritische recensie over Tucker het web opslingert, komt ze onbedoeld met hem in contact en ontstaat er een onverwachte romance.

Reserveer of koop hier

 

 

 


Tampopo (Jûzô Itami)

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse tragikomedie uit 1985, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Eetcafé eigenaar Tampopo en een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur beginnen aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

Reserveer of koop hier

 

 

 


NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


Terug

FilmZomerFestivalPosterA2.jpg

Film Zomer Festival maandag 23 juli t/m woensdag 22 augustus

Het Film Zomer Festival vindt van 23 juli t/m 22 augustus 2018 plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we de tien best bezochte films van het afgelopen jaar tijdelijk terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 7 en voor een tienrittenkaart waarmee je alle films kan zien € 60. Onder andere op het programma: de grote winnaar van de Oscars The Shape of Water, zomersensatie Baby Driver en de veelbesproken en gevierde thriller Get Out.

Lees meer

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 7 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

PostervanMarsenVenusklein.jpg

Van Mars en Venus donderdag 19 juli t/m zondag 19 augustus

Met zijn korte drama Van Mars en Venus won regisseur Kevin Kok vorige maand de publieksprijs tijdens de tweede editie van LHC Open Doek. Daarom draaien we zijn film deze zomer op verschillende momenten in onze filmzalen. Deze vertoningen zijn gratis toegankelijk! In Van Mars en Venus gaat de zeventienjarige Gijs bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen. Met zijn film wil Kok het gesprek openen over het onderwerp crossdressen, waar nu nog vaak een taboe op rust. Hij hoopt hiermee mensen te inspireren om open te zijn over hun identiteit.
Lees meer

Tampopo_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Tampopo (1985) <3 Ramen donderdag 16 t/m woensdag 22 augustus

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse tragikomedie uit 1985, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Eetcafé eigenaar Tampopo staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

 

De keuken van het LHC doet ook een poging om de perfecte Ramen te bereiden. Tijdelijk op de kaart: Ramen soep voor € 8 of voor € 6 met je Tampopo filmkaartje (= € 2 korting).

Lees meer

Raamposter_Amongst_FriendsWT.jpg

Amongst Friends maandag 20 augustus

Maandag 20 augustus om 21:15 is er weer een nieuwe editie van Amongst Friends. Een echte sneak-preview avond, maar dan met een persoonlijk tintje. Sinds oktober 2014 is Amongst Friends iedere derde maandag van de maand aanwezig in het Louis Hartlooper Complex, samengesteld door Hein van Joolen & Nalden.

Lees meer

PosterRevenge.jpg

Eenmalige vertoning: Revenge woensdag 29 augustus

Eenmalige vertoning van de actiethriller Revenge van regisseur Coralie Fargeat. Waarin Jen (Matilda Lutz) met haar oudere en getrouwde minnaar Richard meereist naar een luxe bungalow middenin de woestijn. Wanneer de twee zakenpartners van Richard ineens een dag te vroeg arriveren verandert al snel de sfeer. Volledig geïsoleerd van de buitenwereld is Jen als object van verlangen niet meer veilig. Ze wordt verkracht en voor dood achtergelaten in de woestijn. In plaats van te vluchten voor haar belagers zint Jen op bloederige wraak. Revenge was onderdeel van het 'Kick-Ass Women' programma van het Imagine Film Festival 2018.
Lees meer

PosterPechaKucha2018.jpg

PechaKucha Night Utrecht donderdag 20 september

Een avond vol inspirerende Utrechtse sprekers, volgens het Japanse PechaKucha-format: presentaties met 20 afbeeldingen, waarbij de spreker steeds in 20 seconden zijn/haar verhaal mag doen. Het 20x20 concept is kort, bondig en inspirerend. In 6,4 minuten hoor en zie je alles over een onverwachte fascinatie, bizarre hobby, inspirerende reis, bijzonder onderzoek, succesvol blog, een wereldverbeterend idee of een unieke verzameling.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 26 september

Op woensdagavond 26 september is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 13 oktober

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer