Movies that Matter On Tour: Beauty and the Dogs

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. Dit seizoen op het programma: documentaire Risk (maandag 5 februari), drama Newton (maandag 5 maart), drama Beauty and the Dogs (maandag 2 april) en documentaire Onderkomen (maandag 7 mei). Lees hieronder meer over de films en klik verder voor kaarten.

 


 

Risk

Documentaire van Laura Poitras waarin zij zes jaar lang vrije toegang kreeg tot Wikileaks-oprichter Julian Assange en zijn team. Gedurende deze tijd filmde ze van dichtbij de opkomst van de man en zijn online platform. Van het lekken van geheime overheidsdocumenten tot de vlucht van Assange naar het gebouw van de Ambassade van Ecuador in Londen. Aanvankelijk is Poitras een bewonderaar, maar langzaamaan verzuurt de relatie met haar subject. Poitras besluit na een eerste release in Cannes in 2016 de film opnieuw te monteren en komt een jaar later met deze, geheel nieuwe, veel kritischere film.

Maandag 5 februari | 19:00 | € 8,50 per kaart

 

 

Newton

Indiaas drama van Amit Masurkar waarin een jongeman Newton de woede van zijn familie op de hals haalt als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit wel op prijs gesteld. Dit levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. Newton probeert deze uitdaging op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Het is de uitgekiende balans tussen spanning en humor waarmee deze film je op het puntje van jouw stoel zal houden.

Maandag 5 maart | 19:00 | € 8,50 per kaart

 

 

Beauty and the Dogs

Tunesisch drama van Kaouther Ben Hania waarin Mariam tijdens een studentenfeest de mysterieuze Youssef ontmoet. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. Ondanks de schok van een heftige gebeurtenis is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Gebaseerd op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.

Maandag 2 april | 19:00 | € 8,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Onderkomen

Nederlandse documentaire van Jacqueline van Vugt over drie jongens die minderjarig en zonder ouders van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn Ghullam, Keiber en Noori al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Maandag 7 mei | 19:00 | € 8,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

 Terug