Ode aan Jean-Luc Godard

In de eerste maanden van 2018 brengen we een ode aan filmmaker Jean-Luc Godard, de belangrijkste cineast van zijn generatie. De gelegenheid is de release van de biopic over Godard: Le Redoutable van regisseur Michel Hazanavicius (o.a. The Artist). De film geeft een inkijkje in Godard's leven en de nouvelle vague. Voor wie benieuwd is naar Godard's eigen werk brengen we twee van zijn klassiekers terug naar het grote doek met Timeless Sunday: Vivre sa vie (1962) en Le mépris (1963). In het voorjaar brengt Wes Anderson zijn nieuwe film Isle of Dogs uit. Ter ere daarvan brengen we vier van zijn klassiekers terug naar het grote doek met Timeless Sunday. Welke films dat zijn blijft nog even een verrassing.

 


Le Redoutable (2018)

Biopic waarin Jean-Luc Godard (o.a. À Bout de Souffle, Le Mépris) in het Parijs van 1967 werkt aan zijn film La Chinoise, met de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd en gelukkig. Met de studentenprotesten op straat lijkt de revolutie dichterbij dan ooit. Godard transformeert van gevierd filmmaker tot activistische maoïst. Langzamerhand vervreemd hij van Anne en zijn publiek. Acteur Louis Garrel (Mon Roi, Saint Laurent) geeft gestalte aan de ontreddering van Godard en actrice Stacy Martin (Nymphomaniac 1 & 2) maakt van Anne zijn muze en klankbord. Werd geselecteerd voor de officiële competitie van het Cannes filmfestival.

Woensdag 24, 31 januari & 7 februari | 19:00 | zaal 4 | € 8,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Timeless Sunday: Vivre sa vie (1962)

Godards muze Anna Karina laat in twaalf indrukwekkende hoofdstukken zien hoe een would-be actrice afdaalt in de prostitutie. Dit keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië. Met Vivre sa vie: film en douze tableaux sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de Nouvelle Vague bekend om was gaan staan.

Zondag 21 januari | 11:30 & 19:00 | zaal 4 | € 9,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Timeless Sunday: Le mépris (1963)

Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem is gaan voelen. Als Piccoli bezig is de Odyssee te herschrijven voor een in Cinecittà opgenomen verfilming door Fritz Lang (gespeeld door Fritz Lang), valt Bardot voor de proleterige producent Jack Palance.

Zondag 4 februari | 11:30 & 19:00 | zaal 4 | € 9,50 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

 Terug