Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht. Op verschillende locaties in de stad worden gratis activiteiten aangeboden. Ook het Louis Hartlooper Complex heeft dit jaar weer een speciaal programma samengesteld. Met voorproefjes van: het Holland Animation Festival (HAFF) en het Nederlands Festival (NFF). Gratis kaarten kunnen vanaf 1 januari worden afgehaald aan onze kassa (max. 4 p.p.). Het is niet mogelijk om (online) te reserveren.

 

Culturele Zondag: HAFF x LHC

Begin het nieuwe jaar goed met een programma vol met de beste korte animatiefilms van het Holland Animation Film Festival (HAFF) en het Louis Hartlooper Complex. De prijswinnaars van het HAFF bieden een indrukwekkende staalkaart van de eigentijdse animatie uit alle hoeken van de wereld, met allerlei thema’s en technieken. Verhalende en niet-verhalende films. Vrolijke, serieuze en soms wonderlijke films. Van de koningin van Engeland die naar een feestje gaat tot willekeurige fasen van de evolutie, of een vermoeide das achter het stuur op een eindeloze landweg. 

11:30 | zaal 3 | Lees meer >

 

Culturele Zondag: NFF x LHC: Het Grote Verlangen

Vijf korte NFF premièrefilms met de makers erbij. Zij geven antwoord op al je vragen na het zien van de films. De films tonen aan dat je je beter niet door angst laat leiden, maar leeft vanuit het verlangen te mogen dromen en lef en lief te hebben. In 7 Marokkanen en Jos en Valt een man uit de lucht blijkt angst een slechte raadgever, in Salvatore smaakt wraak zoet, en in AMOR en Kiem Holijanda beleven meiden en broers ingewikkelde verhoudingen.

13:00 | zaal 3 | Lees meer >

 Terug