Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

IDFA premières in LHC

Van 15 t/m 26 november vond in Amsterdam de 30e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Tijdsens het festival gingen tientallen documentaires in première, waaronder de lang verwachte sequel An Inconvenient Truth 2 (met Al Gore, van Jon Shenk en Bonni Cohen), de lieve roadmovie Visages Villages (van Agnes Varda en JR), het urgente Human Flow (van Ai Weiwei) over de vluchtelingencrisis, en het romantische Jane (van Brett Morgen) over de jonge jaren van de gelauwerde primatoloog Jane Goodall. Deze documentaires zijn in december ook te zien bij ons in het Louis Hartlooper Complex. Op donderdag premièredag voor maar 6 euro!

 


An Inconvenient Truth 2

Tien jaar nadat An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig Vice-President Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Camera’s volgen hem achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft de urgente boodschap uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie. Première op het IDFA: 19 november.

Dagelijks | Louis Hartlooper Complex | € 8,50 (ma-do) of € 9,50 (vr-zo) per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Visages Villages

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et La Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages (Engelse titel: Faces Places). Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire werd door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’. Première op het IDFA: 15 november.

Vanaf 7 december dagelijks | Louis Hartlooper Complex | € 8,50 (ma-do) of € 9,50 (vr-zo) per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Human Flow

Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten zien. Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn. Human Flow stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal ​​onze wereldwijde samenleving bestaan ​​uit angst, isolatie en eigenbelang of kiezen we voor een weg van openheid, vrijheid en respect voor de mensheid? Première op het IDFA: 19 november.

Donderdag 14 december | Louis Hartlooper Complex | 17:00 | € 6 per kaart

 

Reserveer kaarten >

 

 

Jane

Een romantische documentaire over de jonge jaren van de gelauwerde primatoloog Jane Goodall. Warm en teder vastgelegd door haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. Uit de film straalt Goodall's liefde voor haar chimpansees en haar werk. Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane in de jaren '60 van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden. Met een in onze ogen ongekende naïviteit benaderen zij en Hugo de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Pas in 2014 werd deze filmische schat, meer dan 100 uur aan 16 mm materiaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Brett Morgen, bekend van o.a. Cobain: Montage of Heck, kreeg de opdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een bijzonder ontroerende film.

Donderdag 28 december | Louis Hartlooper Complex | € 6 per kaart op donderdag premièredag

 

Lees hier meer >

 

 Terug